Hankkeen aloitus ja suunnittelu

Vaikka varsinainen rakennussuunnittelu ja rakennesuunnittelu kuulukin jättää ammattilaisen tehtäväksi, on työn teettäjänkin hyvä tietää jotain suunnittelusta. Tällöin on helpompi mm. keskustella asioista suunnittelijan kanssa. Suunnitelun avuksi on tarjolla erilaisia lomakkeita, joita täyttämällä on avuksi niin itselleen kuin työn tekijällekin.

Tältä sivulta löydät muun muassa yleistä tietoa suunnittelusta sekä erilaisia pohjaratkaisumalleja. Sivustolta löytyy myös informaatiota KotiOptimi kustannusarvio-ohjelmasta, RemonttiOptimi kustannusarvio-ohjelmasta sekä Pikakustannuslaskurista.
Hankkeen aloitus ja suunnittelu

Pohjaratkaisumalleja sekä rakenneleikkauksia

Rakennuspiirustukset kuvaavat ja selventävät rakennuksen toimintoja, ulkonäköä sekä kokoa jo ennen varsinaisen fyysisen rakentamisen alkamista. Käytä hyödyksesi valmiita pohjaratkaisumalleja sekä rakenneleikkauksia aina perustuksista lähtien. Löydä omaan kotiisi sopivat rakenneratkaisut.

Muista huomioida myös:

Avainsanoja onnistuneeseen rakennusprojektiin ovat huolellinen suunnittelu, kohtuullinen aikataulu sekä taitavien ammattilaisten käyttö. Kosteus on tärkeää pitää poissa jo suunnittelu- ja rakentamisvaiheessa. Luotettavat rakenneratkaisut ja materiaalit sekä ammattitaitoinen suunnittelija yhdessä rakentajan kanssa ovat avainasioita laadukkaassa rakentamisessa.

Kustannusarviot


Esitteitä suunnittelun tueksi


Katso aiheeseen liittyvät uutiset